flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Затверджено новий порядок надсилання судових повісток, повідомлень і викликів учасникам судового процесу в електронній формі

17 лютого 2023, 15:27

Яремчанський  міський  суд Івано-Франківської області повідомляє, що судові повістки, повідомлення та виклики відтепер надходитимуть і на електронні месенджери учасників процесу за допомогою програмного додатку або SMS-повідомлення за допомогою автоматизованої системи документообігу суду (АСДС), відповідний порядок затверджено наказом Державної судової адміністрації України від 23.01.2023 № 28

Згідно з порядком, повістки за ЗАЯВОЮ учасника судового процесу першочергово надсилатимуться на месенджер. У випадку, коли мобільний телефон абонента не «прив’язаний» до месенджера, повістки, як і раніше, надходитимуть у формі SMS-повідомлень.

Новий спосіб доставки судових повісток  цілком відповідає нормам процесуального законодавства України в частині можливості повідомлення учасників судового процесу через інші засоби зв’язку (зокрема мобільного), які забезпечують фіксацію повідомлення або виклику.

Месенджер аналогічно SMS-повідомленням забезпечуватиме доставку текстових повідомлень на номери мобільних телефонів учасників справи.

Дані, які підтверджуватимуть надсилання та доставку таких повідомлень на Viber, будуть надходити та зберігатися в автоматизованій системі документообігу суду із запобіганням їх видалення чи коригування.