flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Презентація виданого Коментаря до Кодексу суддівської етики

22 листопада 2016, 09:32

17 листопада 2016 року відбулася презентації щойно виданого Коментаря до Кодексу суддівської етики. 

Учасниками заходу були голова Ради суддів України Валентина Сімоненко, голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк, секретар Вищої кваліфікаційної комісії України Станіслав Щотка, представники Вищої ради правосуддя, юридичної спільноти, проектів міжнародної технічної допомоги, судді всіх юрисдикцій, науковці.

Проректор Національної школи суддів Володимир Мазурок у своєму виступі зазначив, що суддівська освіта активно впроваджує кодифіковану суддівську етику у процес підготовки суддів. Так, дистанційне навчання на курсі ”Суддівська етика” пройшли вже майже 450 суддів місцевих та апеляційних судів. Загалом проведено вже 7 таких курсів, а наступний, оновлений, курс розпочинається 25 листопада 2016 року. Крім того, враховуючи, що авторами Коментаря до Кодексу суддівської етики є викладачі Національної школи суддів України, сам Коментар ще до його офіційної презентації був складовою підготовки суддів, як у Києві, так і в регіональних відділеннях установи.

У ході презентації було обговорено вимоги суспільства до суддів і судової влади, пропорційність їх відображення в Кодексі суддівської етики. Наголошувалось на ролі Кодексу та його Коментаря у вихованні стандартів поведінки представників правосуддя. Учасники презентації зазначали, що Коментар до Кодексу суддівської етики є допомогою для суддів у визначенні власної належної поведінки та дороговказом правильних дій і вчинків.