flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За рахунок звільнених з судової системи буде перекритий дефіцит, - З. Холоднюк

07 грудня 2016, 08:48

Чи є зайві гроші у фонді заробітної плати в зв'язку зі звільненням суддів?

Один з моментів, на який вказували судді в питанні перерахунку заробітної плати, відповідно до норм Закону України «Про судоустрій і статус суддів», - це те, що протягом 2016 року було звільнено близько 1200 суддів і, отже, в Державній судовій адміністрації могли з'явитися вільні засоби.

«Судово-юридична газета»  поцікавилася у голови Державної судової адміністрації  Зеновія Холоднюка , так чи так це насправді і чи є надлишок коштів фонду заробітних плат.

«Те, що звільняються судді, - це правда. Додатковий це фонд зарплати чи ні, тут поки важко говорити, тому що окремі судді роками не використовували відпустку, і ми змушені при звільненні судді виплатити всю компенсацію за невикористану відпустку. Це один момент.

Другий момент стосується фонду заробітної плати, який на 2016 рік сформовано під фактичну або середньооблікову чисельність. Тобто фонд заробітної плати не сформований під нормативну чисельність суддів.

Навпаки, не те, що є надлишок фонду заробітної плати, а його катастрофічно не вистачає. Ми спільно з Міністерством фінансів України, вже починаючи з серпня місяця, збільшуємо фонд зарплати, тому що у нас в 2016 році не була надлишок, що не профіцит, а дефіцит фонду зарплати в районі 380 млн грн. На щастя, на сьогоднішній день ми його перекрили », - пояснив  Зеновій Холоднюк . 

Яна Собко

Джерело: sud.ua