flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Набрали чинності зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу»

04 вересня 2018, 16:52

28 серпня 2018 року набрали чинності зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», які конкретизують окремі питання надання такої допомоги.

Вторинна допомога окремим суб’єктам права надаватиметься не більше 6 разів протягом бюджетного року та не більше, ніж за шістьома дорученнями/наказами, виданими центрами БВПД, одночасно.

Крім того, визначено категорію справ, представляти інтереси в яких, крім адвокатів, можуть працівники центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а саме: у спорах що виникають з трудових відносин; у спорах щодо захисту соціальних прав; щодо виборів та референдумів; у малозначних спорах; в інтересах малолітніх чи неповнолітніх осіб та осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена.

Також слід зазначити, що повноваження працівника Центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги як представника суб’єкта права на БПВД підтверджуються наказом Центру та довіреністю відповідно до вимог процесуального законодавства.

Теж, доповнено перелік підстав та уточнено порядок заміни адвокатів або працівників центрів з надання БВПД, деталізовано підстави для припинення надання БВПД.