flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей у Яремчанському міському суді для учнів Яремчанської ЗОШ №1

27 листопада 2018, 14:31

Підтримуючи традиції гостинності, Яремчанський міський суд Івано-Франківської області вкотре відкрив двері для школярів.

       Цього разу, 26 листопада 2018 року, на день відкритих дверей до Яремчанського міського суду Івано-Франківської області завітали учні 9-10 класів Яремчанської ЗОШ №1 та представники правоохоронних органів, а саме: начальник Яремчанського відділу Надвірнянської  місцевої прокуратури Федорчук В.Ю. та  інспектор слідчого відділення Яремчанського відділу поліції  Чіх В.В.

       Юнаків та дівчат супроводжували вчителі Галемчук С.М. та Іваночко Г.В.

       Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію Будинком Правосуддя, ознайомлення  з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду, ознайомлення з підсистемою « Електронний суд», судовим процесом з використанням відеоконфенцзв’язку, огляд робочих кабінетів, залу судового засідання, стендів з довідковою інформацією для громадян.

Саме такими теплими словами розпочала свою розповідь про діяльність суду  та інноваційними підходами до роботи керівник апарату Савчук Галина Михайлівна.

Відвідувачі мали змогу почути доповіді на теми: « Історія створення Яремчанського міського суду, « Завдання суду. Нововведення у законодавстві з питань судоустрою»,             « Апарат суду: організація роботи, розподіл обов’язків між працівниками».

           Першим кроком цього ознайомлення стало відвідування залу судового засідання, де учасникам заходу керівник апарату  суду Савчук Г.М. розповіла про проведення судового засідання в режимі відеоконференції та про загородження зі спеціального захисного скла, яке відокремлює обвинувачених (підсудних), засуджених від складу суду та присутніх, що відповідає європейським стандартам, а також було продемонстровано відеоінструкцію про роботу підсистеми «Електронний суд».  Після чого свою розповідь продовжили представники правоохоронних органів,  проінформувавши школярів про настання кримінальної відповідальності відносно неповнолітніх та які судом можуть бути застосовані основні види покарань, передбачені КК України.

Після інформативних доповідей,  керівник апарату суду Савчук Г.М.  провела учасникам екскурсію приміщенням суду.

            Ознайомлення з роботою суду  було продовжено в канцелярії  суду,  де присутні  дізналися  про  реєстрацію,  рух документів, що надходять до суду  та  порядок  роботи  з  ними  в  комп’ютерній  програмі  Д-3, порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково–статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень.

         Також у доступній для дітей формі   було роз’яснено  порядок  надання  та  отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил поведінки в  суді

         Після ознайомлення з роботою канцелярії суду присутні оглянули інформаційні  стенди для громадян та архів суду, де відвідувачам було  продемонстровано  підшивки  рішень суду починаючи з 1945 року.

        Наприкінці заходу керівник апарату суду подякувала всім його учасникам за увагу та побажала присутнім бути наполегливими в здобутті знань, вихованими та висловила впевненість, що вони стануть гідними громадянами своєї держави, які змінюватимуть її на краще.