flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Візит спостерігачів Канадської Місії Спостереження за Виборами Президента та Парламенту України 2019

15 березня 2019, 14:31

Сьогодні 15 березня 2019 року до Яремчанського  міського суду Івано-Франківської області  завітали довгострокові спостерігачі Канадської Місії Спостереження за Виборами Президента та Парламенту  України 2019  «CANADEM» Шон Макічерн та  Галина Залуки.

Ця місія оцінює, як проводяться вибори відповідно до національного законодавства та чи відповідають вони міжнародним стандартам.

Завданнями довгострокових спостерігачів місії є оцінювання виконання юридичної бази, роботи виборчої адміністрації, реєстрації виборців і кандидатів, ролі медіа, ролі громадянського суспільства. Спостерігають вони  за всіма етапами кампанії, починаючи від голосування й до після виборчої діяльності, в тому числі процедури оскарження.

 Спостерігачі під час розмови з керівником апарату з’ясовували питання щодо розгляду судом справ з питань виборчого процесу, а саме:  категорії справ, які розглядаються в місцевому загальному суді, порядок  та строки звернення до суду, а також строки розгляду справ даної категорії  та порядок оскарження судових рішень.  Під час даної зустрічі гостям  також було роз’яснено питання організації роботи суду на період виборчого процесу та в день голосування.