flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Увага! Важлива інформація для присяжних

05 лютого 2020, 11:38

             Яремчанський міський суд Івано-Франківської області доводить до відома присяжним наступну інформацію.

             Національним агенством з питань запобігання корупції розглянуто звернення Державної судової адміністрації України про надання роз’яснення щодо необхідності подання присяжними, в разі незалучення їх для участі у здійсненні правосуддя судом протягом року, декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави.

        Підпунктом «г'» пункту 1 частини першої статті 3 Закону України «Про запобігання корупції»  визначає присяжних як суб’єктів декларування, виключно під час виконання ними обов’язків у суді.

        Присяжні набувають статусу суб’єкта декларування, у зв’язку  із виконання ними обов’язків у суді.

        Визначені статтею 45 Закону України «Про запобігання корупції» вимоги щодо подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування поширюються  на присяжних відповідно до набутого статусу суб’єкта декларування без будь-якого додаткового обумовлення.

        Таким чином, особи, включені до списку присяжних та протягом року не були залучені  для участі у здійсненні правосуддя судом, не є суб’єктами декларування, а тому, не зобов’язані  подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.