flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному у заподіянні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

27 листопада 2019, 10:42

25.11.2019 року до Яремчанського міського суду Івано-Франківської області  надійшло клопотання про  застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою  відносно Мартинківа Петра Юрійовича, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.121 КК України, заподіянні умисного тяжкого тілесного ушкодження,  що спричинило смерть потерпілого.

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний Мартинків П.Ю., будучи раніше судимим 02.06.2016 року Надвірнянським районним судом за ч. 2 ст. 121 КК України до покарання у виді 7 (семи) років 6 (шести) місяців позбавлення волі, невідбуту частину якого 28.03.2019 року замінено більш м’яким покаранням у виді виправних робіт, на шлях виправлення та перевиховання  не  став,  правильних  висновків  для  себе  не  зробив, в період не відбутої та не знятої судимості, повторно вчинив нове умисне кримінальне правопорушення при наступних обставинах:  

23.11.2019 року, підозрюваний  перебуваючи в стані алкогольного  сп’яніння та знаходячись в житловому будинку № 78, що по вул. Галицька в м. Яремче Івано-Франківської області, під час сварки на побутовому ґрунті, умисно усвідомлюючи протиправність  і  суспільну  небезпеку  своїх  дій,  руками  та  ногами  наніс декілька ударів по голові та тулубу потерпілого, заподіявши тілесні ушкодження. 

Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий 23.11.2019 року, через деякий час помер.

Розглянувши клопотання слідчий суддя задовольнила клопотання та застосувала щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою  на строк шістдесят днів.